Osteopathie – Multi Therapeutisch Centrum – Zoeterwoude

Multi Therapeutisch Centrum

Header afbeelding

Adres Zoeterwoude Dorp

Korte Miening 8
2381BB Zoeterwoude

Tel: 071 - 5804455
E-mail: info@mtczoeterwoude.nl

Openingstijden

Maandag: 07:30 - 19:00
Dinsdag: 07:30 - 19:00
Woensdag: 07:30 - 19:00
Donderdag: 07:30 - 19:00
Vrijdag: 07:30 - 19:00

Adres Zoeterwoude Rijndijk

Pancratiusstraat 24
2382HL Zoeterwoude
Tel: 06-40187963
Email: info@mtczoeterwoude.nl

Osteopathie

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze, die het lichaam als één geheel ziet en behandelt.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Niet alleen onze armen en benen maar al onze  weefsels kunnen vrij ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Dit is nodig voor een goede doorbloeding en aansturing van het lichaam, zo voelen we ons krachtig en vitaal. Als er ergens in ons lichaam bewegingsverlies ontstaat door ongelukken, operaties, overbelasting, langdurige stress of een ongezonde levensstijl, beïnvloedt dit het vermogen van ons lichaam om zelf te kunnen herstellen.  Dan kunnen er klachten ontstaan die niet meer weg gaan of steeds weer terugkomen.

In Nederland osteopathie wordt gezien als alternatieve geneeskunde maar de basis ligt in de reguliere medische wetenschap, toegepaste anatomie, fysiologie, embryologie en neurologieku. Botten, spieren, pezen, gewrichten maar ook organen, zenuwen, bindweefsels en bloedvaten hebben een sterke onderlinge samenhang en beïnvloeden elkaar.

De osteopaat kent de onderlinge verbanden, onderzoekt en behandeld, met zijn handen, het hele  lichaam. Het kan heel goed zijn dat de oorzaak van klachten op een heel andere plek in het lichaam ligt dan waar de pijn wordt gevoeld. Hierin ligt de kracht van de osteopathie, kijken naar het grote geheel, behandelen waar nodig en dan het lichaam zijn werk laten doen.

Voor een afspraak of meer informatie kunt u kijken op

www.via-osteopathie.nl